35weeks 5days

Hai mommy nak tanya ada yang pernah seluar basah tetiba tak? Tak banyak tak sikit basah tu . Dari 34 weeks lagi seluar saya selalu tetiba basah , bau hancing tu takda lah pulak . Normal ke tak ya? Checkup lambt lagi ni , risau pulak.🤧

3 Balas

sya pun sama...dari kandungan nk masuk 8bln becak habis sluar dalam...tp skali dua dlm sehari...skrg dh pakai pad...tanya nurse dia ckp itu normal...risau kot ketuban bocor kan...cuma dia bgtahu kalau kluar lendir campur darah...pecah ketuban dan sakit contraksi kena pi spital cepat2... tp baby aktif dan menegang mcm biasa....

Air ketuban bocor tu.Pg cepat jumpa doktor scan.Mcm sy masa scan tu doktor blh tgk air ketuban nampak sikit ke x.Pengalaman yg lepas lgla teruk air ketuban bocor dr 5 bulan..terpaksa emergency czer masa 7 bulan sbb baby dh lemas.

Pergi jumpa doktor. Takut air ketuban yg keluar.