Asid folik

Hai mommy mommy jom share pengalaman ambik asid sampai usia kandungan berapa weeks iya. Saya start ambik masa 8 weeks, mula- mula buka buku pink sampai sekarang 13 weeks

22 Balas

Anak pertama dulu saya makan dari sebelum mgandung hingga lepas bersalin. Dekat dua tahun saya makan asid folik. Asid folik selain bagus utk ibu mgandung, ia juga sbg vit tambahan utk ibu menyusu. Kalau bersalin kt HKL lepas discharge tu hospital mmg bg asid folik juga, saya bersalin tahun 2016. Skrg mgandung lagi dh 23w masih makan obimin

saya amik dari first dapat tau pregnant. pastu sampai bersalin. sepanjang mengandung tiap2 hari saya telan iberet, folic acid dgn calcium(amway punya). sebelum iberet, saya amik zincofer. tapi muntah2 loya. so nurse suruh tukarkan dgn iberet

Sy ambik 2bulan sebelum kahwin. 🤣🤣 Mmg ambik tiap hari. Alhamdulillah rezeki awal Allah bg. Mkn la acid folic smpai buat buku pink, smpai hb drop, kk tukar bg zincofer😂 Lpas tu dh xde mkn acid folic da

sy mkn start 12weeks.. bila kandungan dah 28 weeks mmg tak mkn langsung.. sbb keje terlalu busy dan semua 3 serangkai tu lupa nk mkn smpilah bersalin. alhamdulillah.. anak sihat dan selamat

4y ago

Sy mkn smpai 15w ja lps tu xleh masuk dh.. Alah ubat.. Huhu

Folic acid kritikal utk amik first 3 months sbb baby bru nak develop. Second trimester until due nak stop pun xpe. Ni ape yg doc penah ckap ngan sye dlu la.

Sya sblm mengandung sampai skrg 4weeks n insya allah akan amal kn sampai bersalin..

Ambik asid folic lps tau preggy.. Smpai buka buku pink 12w nurse bg ubat lain stop

Sebulan kawin dh amalkn amek asid folic smpai sekarg kandungan dh 14week..

Setahun sebelum pregnant dah consume acid folic sampai sekarang 8w.

Sepatutnya acid folic ambik smpai kndungan brp mnggu ye