folic acid & iberet folic 500 supplement

Hai mommy's im new momy to be Saya nak tanya saya ada dpt folic acid only from klinik lepas tu MIL belikan iberet untuk folic acid and ada vitamin ABC semua la. Jadi saya nak tanya cara pemakanan dan boleh ke nak makan banyak kali folic acid ? Folic acid doc bg saya makan pagi shj 1tablet. Iberet saya x makan lagi. Need advice please

2 Balas

Sis brapa mnggu skrg? For 12weeks below just ambil folic acid je. Dah strt 12 weeks ke ats bru ambil iron tablet mcm iberet tu. Sbb first 3 months folic acid sgt penting utk pembentukan tulang belakang bayi. Dlm iberet tu ada sikit je kandungan folic acid

hi sis yang ni ke??Saya beli dekat farmasi dia cadangkan makan ni. saya baru 5 weeks and suami sy ada ambilkan ubat dekat klinik folic acid 5 mg. sy pun pening nak makan mana and boleh ke main makaan je hehehe