elak cramp

hai mommy, camne nk elak cramp ya? ada petua or advice x

12 Balas

Tinggi kan kaki sis klau mau tdur sya anak pertma kdua x tau mcm mna nak kurg kan cramp... Ada bgi tau tinggi kan kaki bila tdo letak bntal ka apa bila tdo... Ank ke tiga sya buat gitu alhamdulillah sya x pna da rsa cramp... Kdg sakit2 sikit ja betiss tapi bkn cramp laa... Sis try la

minum susu..urut2 kaki sebelum tidur..tidur pakai stokin..letak bantal kt hujung kaki,letak kaki atas bantal..klu tgh tdur tiba2 rasa nk cramp cepat2 kejut husband suh tekan kt tempat cramp..

Sy sedang mglami 32week, skit kite jh fhm.sdng mcri iktiar nk hilang kn sakit,tp dktr ckp akn jd smpai brsalin susah dh nk hilang..😭😭

Masa cramp tu, lunjurkan kaki. Tolak tumit ke atas (jari kaki akan menghala ke badan/muka) Dlm beberapa saat, cramp hilang

sy dh hujung2 ni cramp tangan kanan time tido. Seksaa smpai ke siku. Sakitttt , taktau lah nk bt cne 😂

Sy pon xtau sis...sy skrg cramps bkn stkat kt betis..pakej kaki bgkok..hjg² ni kuat plak cramps

Skrg selalu cramp kaki kalau duduk bersimpuh..kena berlunjur je..

Klu cramp kaki sy mkn tembikai je.. memg sush nk jd cramp da...

Cramp kat kaki dan ke bawah? Minum susu.

Cramp semasa preggy ke...?