Cuci Lidah Anak 1 Tahun 9bulan

Hai mommy ada tips tak cuci lidah anak yg berumur setahun 9 bulan nak cuci tp dia melawan xdpt sangat susah nak buka kan mulut..

2 Balas

Hi mommy. Boleh guna berus gigi. Tapi kena pegang tangan anak. Dah setahun lebih memang agak struggle nak beruskan gigi atau lidah

2y ago

Hehe faham sis. Kalau saya kepit anak bawah ketiak. Sebelah tangan saya pegang dua² tangan dia. Memang struggle tapi kena jugak cuci takut makin tebal kerak susu kt lidah