33 weeks 2 day

Hai mommy. 33weeks anak yang kedua, tapi saya susah hati doc kata anak kecik hm. Hb pun tak naik² dari second trimester sampai sekarang

4 Balas

pg² sis cuba sarapan yg berat² sikit mcm nasi lemak, roti canai ke, pastu minum susu, tgahari menu lengkap ada nasi, sayur, lauk, buah, mlm makan yg berkaitan roti, confirm berat naik.. sy kalau g pasar beli apam balik, kebab, roti john, donut, burger.. untuk hb mlm sblum checkup makan telur rebus 2 biji, pg makan 2 biji sblum checkup slalu sy makan nasi lemak ikan bilis lebih x ada lauk lain pun x apa.. pastu makan buah naga merah.. kalau x ada gdm makan je ape teringin.. mlm tido awal, kalau boleh elakkan stress.. enjoy your pregnancy journey.. x pe baby kecil asalkan sihat.. 🥰

8mo ago

skrg sis mkn ubat ape, cuba mintak doc tukar ubat lain.. makan ubat pg masa perut kosong, lepas 2 jam baru sarapan.. makan sayur hijau, kangkung, pucuk paku, brokoli, bayam, sy hari² ulang sayur ni je..

anak saya pun dulu kecik, lahir 2.14kg , tapi doktor yg jaga saya tak ckp apa, da saya first mom. ingat normal je. tapi alhamdulillah anak membesar kt luar, so awak fikir positif naa.

8mo ago

inshaAllah takda apa, skrg awak makan je yg bole naikkan berat baby okay.

doktor scan berapa berat bby?

8mo ago

org ckp mkn telur rebus utk besarkan bby

Brapa beratnya?

8mo ago

Owhh berat 28w tu, awk cuba mkan telur rebus kerap