Bersalin ceaser

Hai mommiess..boleh ke sesape shsre pengalaman bersalin secara ceaser? Mostly terpaksa ceaser sbb apa?

13 Balas

sy pernah czer sbb baby Ada masalah and pecah air ketuban awal..czer X sakit cuma penjagaan luka tu yg perlu kena jaga betul-betul..tu 6 tahun lepas ..skg pregnant 38weeks and try nak bersalin normal doakan sy ya mommy sekalian supaya dpt bersalin normal ..so far baby oke xde masalah kata doktor ..

3y ago

Wow.. Congrats mommy. Happy 4 you! Take care both of you.. Sending my kisses for your lovely baby. Happy postnatal day🤭

Fetal distress Air ketuban sgt sikit time nak masuk 37th weeks. InshaAllah mama, xapa2. Bersalin czer ke normal, InshaAllah baik2 semuanya. Mama jgn stress ye bersalin czer. Jaga diri baik2 je semasa berpantang nanti. Moga dipermudahkan semuanya mama❤️

Air ketuban da kuar then baru bukak 1cm.. heartbeat baby xcantik trlalu laju. Then doc decide utk emergency ceaser. Rupanya my baby xboleh turun sbb terbelit dgn tali pusat.

Sy elektif czer sbb doc expect macrosomic baby.. Baby lebih 4kg..tp kluar 3.5kg je.. Huhu.. Klau x bole je normal, tp anggap je xde rzeki nk normal.. Huhu

kedudukan anak songsang anak skrg dah 14thn..so far,ms lps czer tu xda apa² cuma kna jaga bhgian yg d bedah tkt ada jangkitan kuman..

Sy emergency ceaser sbb baby punye heart beart drop suddenly. Trs kena sorong pegi labor room sbb doktor risau baby lemas.

irregular contraction but laluan tak buka masa week 34 so dr suggest czer once week 36 sbb risaukan baby..

Baby breech and air ketuban pecah at 37weeks. Tapi okay sajoh czer.🤗🤗🤗

Sy trpaksa ceaser sbb placenta abruptio. Alhamdulillah ank dh 11 tahun.

masalah darah tinggi n ttc 10tahun anak 1st