loya

Hai mommies..Saya nak tnya..ad x Cara nak hilangkan Rasa loya..Paling truk jadi time petang..badan mesti lemah..Ada Yang pernah jd mcm sy x..

10 Balas

Sama la MCM sya sis... pagi sampai Asar xde loya langsung, da nk mghrib Mula laaa Rasa xbest kat tekak😟 skrg DH nk masuk 15weeks... kunyah biskut ngan roti sikit2 cmtu je la sis.. jgn bag perut kosong... insyaAllah mudah2an loya Kita Akan hilang sesama nt.. aminn ..

Boom! Ini dia tips utk control rasa loya ni. Best of luck and keep posting 😁👌 https://my.theasianparent.com/loya-ketika-mengandung/web-view?utm_source=search&utm_medium=app

5y ago

Tq atas perkongsian..sy dah bc..

Macam saya, saya makan asam sikit. Biar hilang loya. Tapi jangan yang manis2 dan masin ya. Biar masam sikit.

Amalkan makanan buah buahan.. Lagi bagus makan jambu batu, oren, delima.. Boleh tngkatkan hb low..

Sama mcm sy 😭. Selalu jd.. Mkn buah yg lalu pun. Mkn nsi ap smue msty xblh..

Sama lah sy sis 😣 makan je nak muntah. Tak makan perut kosong

Sya coba nie sis smua jus mamariAm.... Mabuk hilang hb low naik...

Mkan/mnum yg msam2.. inshaa Allah boleh kurangkan😉

Macam saya makan buah

Mkn buah sis