Baby kurang gerak

Hai mommies Saya first time mommy. 38 weeks preggie ikut last period but 30 weeks if ikut scan..idk la nk ikut mana satu...punca due date keep berubah sebab saya irregular period..Ada tak mommies cam saya?? Sebelum ni baby gerak sangat aktif..and semalam saya rasa cramp yg agak teruk Dari pukul 5 petang sampai pukul 10 malam. After 12 sampai sekarang,sakit Tu sekejap sekejap pulak. And sekarang baby kurang gerak sejak rasa cramp Tu. Apa perlu saya buat?? Admit terus ke hospital ke??

1 Balas

Kenapa tak pergi hospital trs sis? Kalau rasa baby kurang gerak lagi satu sis ada rasa cramp yg kuat. Kita tak tau keadaan baby dlm perut tu. Cpt2 sis ke hospital kalau sis risau. kalau doc ckp takde apa2 yg penting sis tau keadaan baby sis.