Cabut Gigi Masa 1st Trimister

Hai mommies..saya ada cabut gigi minggu lalu..masa tu saya belum tahu sy preggy..sy buat upt test n result positif..usia kandungan baru 5minggu++..saya risau sebab masa sy cabut gigi memang keadaan agak traumatize sbb gigi tinggal akar jd doktor mmg korek gila2 gigi sy masa tu..doktor ambil masa hampir 1 jam untuk keluarkan gigi sy tu..sy ada baca 1st trimister xsesuai cabut gigi sbb perkembangan bayi pesat masa ni..siapa2 ada pengalaman macam sy?baby ok x?thanks in advance mommies..

1 Balas

Sis call klinik gigi tu atau berjumpa ngan nurse kkia..tanya berkaitan hal ni..bahaya lah..😣sya pula yg risau..nyawa tu dlm perut..kandungan 1,2,3 tak boleh cabut gigi..4,5,6 boleh...7,8,9 tak boleh..sya dah call klinik utk pengesahan betul ke tdk,dan cek google..mmg betul..tak boleh..lebih baik sis cepat2 call dan beritahu hal ni..bahaya tu..

5y ago

Mudahan takde apa2..