susu badan kurang

Hai mommies..nk tnye, mkn ape ye utk bg meriah susu badan..ade ubat yg bmom & mamom 2 ok ke..yg mne 1 better..tq

14 Balas

Milkbooster tu sekadar tambahan je. Yg kita ni kena banyak minum air masak 2-3L sehari. Air tu penting untuk produce susu. Bukan makan banyak untuk produce susu.

Mnum air 3 l n kerapkn myusu ..means byk permintaan so byk pgluaran.or sis boleh joint fb happy brefedding mlysia.situ byk tips n ilmu

Banyakkan minum air, buah2an, sayuran.. makan kurma, barli rebus, sup ayam panas2, kerapkan penyusuan. Susu mmg melimpah.

Bykkan minum air je dan kerap menyusukan. In sya Allah, susu akan byk. Tp mommy kena positive dan tenang ye...🥰

Alhamdulillah saya makan mamom .. susu badan melimpah ruah .. baru pump tak smpai 4 jam dah kena pump lagi ..

4y ago

Pon boleh, awak kena mkn mamom dulu lepas 2 jam awak kena mkn supliment lain pulak .. yg penting mamom kena jarak 2 jam dan pengambilan die hanya 1 biji sshaj

Milkbooster yg tbaik adalah air liur baby kita sis. Makin kerap baby mnyusu, makin byk susu dihasilkan.

4y ago

Macamana tu sis? Air liur tu menjadi sangkut paut kat susu badan macamana? 😱

Coba try makan ubi /keledek rebus , bayam sya dulu makan mcm tu susu badan memang melimpah

Sawi putih, lobak putih, susu, kurma..kalau supplement kena tgok mana yg serasi..

5y ago

Tq

Byk kan minum air..n bagi baby isap sekerap yg mungkin..

Bnykkan mnum air . Dan mnum air horlicks Suam...