Alahan Meludah

Hai mommies..nk tnya sape kt sni ada alahan mcm sy.. Asyik nk meludah je, xboleh telan air liur sendiri.. Rse berlendir slalu kt anak tekak..ada x cara2 nk hilangkan rsa mcm ni.. Btol2 xselesa la ?..

2 Balas

Saya dari first tri sampai dah masuk third tri ni masih lagi sis rasa macam tu. Aduh sabar jelah pujuk hati tak lama lagi semua ini akan berakhir. Hehe tapi yg sy perasan bila sy minum sejuk dan makan benda manis yg makain buat byk lendir kat tekak ni. Cuba kurangkan manis dan sejuk. Minum banyak air masak yg tak sejuk sangat tak panas sangat 😁

4y ago

saya anak yg sblm ni pun sama.sampai beranak baru hilang.dah cuba minum air suam suam kuku lagi tak leh telan.

Saya waktu awal pregnant macam ni la. Time alahan. Kalau xludah, boleh loya tekak smpai nak muntah. Kadang tu rasa geram sgt, lagi² time tidur. Nak pulak alahan tgh teruk, saya hadap ja sampai tak perasan tabiat tu tetiba hilng dgn sendiri nya. Rasa² dalam sekitar hampir 5bulan juga la😂

5y ago

Lama tu..