Check pregnancy di klinik

Hai mommies...nak tanya mommies pergi check pregnancy di klinik time berapa bulan ye?....saya skrg dh buat test pregnancy di rumah dan alhamdulillah positif(2 line)...jadi apa perlu saya buat skrg? Trus ke klinik atau tunggu hingga 3-4 bulan?#firstbaby #ingintahu

2 Balas

Sy start check up kt swasta masa dpt tahu pregnant. Dlm 5-6mggu cmtu da pegi. Sbb sy period mcm biasa tp sy pregnant. Dpt thu pregnant pn sbb demam teruk. So sy akan amik injection hormone every week smpai la baby sy 12w. Lepas 12w da check up sebulan sekali je. Utk KK sy tak psti mcm mana tp sy mmg tak pernah check up kK.

sy bukak buku kk. 7w. kalau cek up swasta 8-9w dah boleh pgi scan. pantau awal senang sis. mcm sy pnh gugur