Parut luka anak setahun 9 bulan

Hai mommies Boleh share tak apa² losyen ke krim ke ubat untuk hilangkan parut luka² kecil anak umur 1 tahun 9 bukan. Dia suka garu² sampai luka, kecil je luka tu, ada juga parut gigit nyamuk. Anak takde eczema pun. #bantujawab #SeriusTanya

2 Balas

Anak2 saya pon macam tu Tapi saya selalu lepas mandi, nak tidur sapukan losyen ja kat badan Budak2 dorang masih membesar nanti parut tu akan hilang Anak sulung saya dah 7tahun parut2 dia garu dulu semua dah takda Tapi kerap pkai losyen laa

2w ago

baik, sy pun sapu juga losyen. kalau hilang alhamdulillah. thank you

Anak saya pun sama. Ada applying body lotion routine since newborn till now (2yrs++). Parut2 yang sedia ada makin pudar

2w ago

Sama-sama. Kalau anak awak ada visible scar yang timbul or cuts scar, boleh cuba Dermatix Ultra Kids