Berapa aunz baby newborn minum susu dalam 1hari

Hai mommies..baby saya baru 23 hari..saya bagi baby saya susu formula sbb susu badan tak byk..sehari baby saya akan minum 4 aunz dalam 2 3 jam..normal ke? Kadang saya seram tengok die minum susu smpi buncit perut die. .ada tak sape2 yg ada baby mcm ni? Btw baby saya baby boy..#firstmom #ingintahu #firstbaby

6 Balas

Sama la sy sis..sy bg susu badan siang mmg dia ngempeng je..benti 5mnt..xtau bape byk minum..mlm dye dh letih ngaruk xnk isap tp mulut lapo..terpksa bg susu fm..smpai 4oz kdg 5oz skali hadap je..huhu..dlm kol 3 ke 4 pg dye nyusu fm lg..3oz ke 4 pastu xcukup gak..ngempeng la smbung smpai siang..ulang2 camtu la..

10mo ago

lebih kurang sama dgn saya sis..rutinnye sama je hari2..nk dpt die tidur lena susah betul..

23hari 4ouz byk juga tu. yg sy tahu mmg baby boy kuat minum susu. sbb baby sy dulu yg 1st pon kuat susu. normal perut baby buncit.

10mo ago

most wc awak😊

sis, anak sye bru 6hari baby boy jugak mnum susu 3oz 😂😂. anak sulung dlu pun mcm tu jugak. baby boy mmg kuat susu

10mo ago

yeke sis..saya ingat baby boy saye je yg mcm ni..thanks yea sis😊

Same dgn baby sye,, kdg pk btl ke tak ni budak ni susu bnyk nye... 😅 Tp selagi baby berak tiap hari kira ok la tu..

10mo ago

kan...kadang2 rse konfius pon ada...itulah selagi die berak kencing hari2 means okey la kan😊

minum susu anmun sis untk bnyakkan susu atau yg bella alief irfan makan tu ,, jelly

10mo ago

okey sis..thanks😊

baby sye dlu mnum 2 oz gap 2 jam..