darah nifas atau haid?

Hai mommies2.. sy nak tnya yg ada pngalaman sbb sy ni bru ank frst.. drah nifas sy brhnti 5 april then bsoknya lg ada darah merah dan slma 3 hari drh merah tu ada .. then slps 2 mnggu drh merah dtg balik.. jdi pndek cerita..dlm sebulan 3 kali sy dtg drh merah tu.. bila masuk bulan 5 drh merah tu abis dlm 4 hari then lps 1 mnggu dtg balik.. ada ka itu drh haid atau lbihan drh nifas?

1 Balas

hurm....maaf nak tnya .. sis nye tempoh nifas tu berapa lama ea selepas bersalin?? sbb mcm sy ianya lm 60 hari... selepas beberapa minggu selepas tu..br alami dan dtg haid