Anxiety of first pregnancy

Hai mommies2, saye ad masalh irregular priod after married almost 2year. Last priod sy bru ni 19/12, jd dh 2 bulan xpriod, tp 25/2 bruni ad spotting, at first sy fikir priod la, im happy akhirnye priod. Tp xbyk, pstu pagi subuh keesokan tgk pade menstrual cup (yg masuk dlm vagina untuk tampung haid dri dlm tnpe pad sbb sy mudah ad rashes, lps pakai menstrual cup dh xde dh) mcm bebenang darah + kputihan. Saye pun test upt double line samar (gmbr 1st), sy was was lg pastu tggu lg keesokan hri double line makin terang(xingt ambik gmbr) , sy excited dan beli clearblue digital, tp tulis not pregnant(gmbr 2nd), spotting tu just bebenang untuk 3 hari, lps tu day by day sy cek smpai harini, upt dh xterang sgt mcm asal ade je, jd xthu sy prgnt lg atau x, sy cume cube jaga pemakanan & amal asid folik je dlu smntre nk tunggu lgi bbrp week untuk rujuk klinik, sy risau klau kndungan xjd sbb bkn mkin terang, tp mkin samar, tp simptom2 masih ad, breastpain, cramping, sakit pinggang, cuma xde alahan muntah2, normal ke? ad mommies2 yg penah ad mslh mcm sy?

Anxiety of first pregnancy
1 Balas

Kalau saya follow clearblue sbb upt biasa tu boleh jadi error. So far clearblue mmg accurate. Saya pun pernah try cassete nampak terlalu samar tp tak pregnant. Upt sis pun very2 faint line kena zoom2 baru nampak (tp saya tak nampak sebenarnya double line tu maybe bila upload quality gambar kurang). Kalau ke clinic doctor/nurse anggap negative & suruh test semula dgn upt dorang