Punca Baby Menangis Tak Berhenti

Hai mommies2 kat sini tahu tak punca anak menangis tak berhenti then tengah menangis tu mata dia melilau pandang atas, kiri kanan ? Sbb yelah org kata kemungkinan kembung, tapi saya dah letak minyak and urut2 perut dia pun still menangis tak berhenti sampai nak hilang suara. Bagi susu pun tak nak. Ada ke mommies2 kat sini pernah alami ?

3 Balas

anak sya pernah mcm tu mngis xhenti2 smua dh buat urut ilu letak myk bgi susu bgi tdo buai hayun2 xjln smpaila tahap mata dia mcm nk trbeliak brula mertua kelam kabut cari ustaz sruh bca2 tpi xblh sbb dh pkul2 mlm bapak metua cuba buat ketegur rupanya kene ketegur sbb wktu pntg sya ada kluar balik mgrib menda2 ni baby2 nmpak jdi cuba brubat dgan ustaz insyaallah akn pulih

mgkin bby awk high demand mcm bby sy.. nk tido kena pujuk dulu.. cuba awk try mcm2 cara utk tidurkn dia.. slame nie awk tidurkan cara duduk.. mgkin awk buleh cuba cara tidurkan diri smbil berdiri.. atau hayunkan sikit.. kena pelbgaikan gaya..☺️

1y ago

Dah cuba dah awak. Dia tak nak jugak. Menangis jerit2 dekat setengah jam. Susu ape semua tak nak. Risau pengsan jee sbb menangis lama sangat sampai takde suara

kembung ke x? ade kentut ke x? kekdg urut je x ckup nk buat hilang kembung die. selagi x hilang kembung selagi tu lah die akan nangis.

1y ago

buat urutan cycling, urutan iloveu, boleh guna tungku baby tuam perut baby. bagi baby awak selesa. baby minum susu badan ke? kalau baby directfeeding cuba check lekapan baby dgn breast awak dh betul ke x. awak jgn offer breast awak masa baby dh ngs teruk. awak kena offer baby masa 1st&2nd feeding que baby.