Assalamualaikum..

Hai mommies... Umur baby 5 bulan masih malas nak meniarap normal ke? Baby sy prem 33w.. Umur skrg 5 bulan 3 hari c/a 3 bulan lebih.

6 Balas

Normal sis. Jangan risau. Anak ke-2 kakak saya pun lahir on 33 weeks. Sekarang dah 5 bulan. Dia baru start meniarap mggu lps. Kalau nk compare kn anak 1st dia, 3 bulan dah meniarap. Tapi jangan risau, normal je tu. Perkembangan setiap baby tu berbeza. Kalau doktor dekat kk kata normal, jangan risau

Hi , baby saya 7 bulan 7 hari baru pandai meniarap sis . Perkembangan setiap baby berbeza-beza . Ada baby yg cepat meniarap seawal 3/4 bulan , ada baby yg lambat macam baby saya . Asalkan baby sihat , tak perlu risau . 🤗

dia x mlas pon, cuma otot dia blom kuat lagi.. klau sis ada masa pusing kn bdan dia skjp... bgi dia rasa mcm mna nk pusing... lepas tu baring kn dia balik... nnty lama² dia faham, dia rasa lama² dia buat sndiri

Bby sy pn prem 33w..sebelum ni pn sy risau jgk sbb die belum pndai meniarap..selalu la latih die.. Otot die masih belum kuat kot..selalu massage die.. Dlm 7 bulan jgk la baru pndai meniarap sendiri..

ank sy pn sama sis. Dh 5bln x meniarap lg. Mengiring je boleh. Mybe otot dada dia x kuat lg sbb bila tiarapkn, x lama lps tu msti dia nangis. 2-3kali je dia dpt pusingkn bdn dia balik.

define malas? sbb baby ada tempoh dia utk ready kan otot bahagian dada utk meniarap. bila otot2 tu dh bersedia, bru baby akan meniarap dgn sndrinye