Bayi 5 bulan

Bayi sy dah berusia 5 bulan tp belom pandai meniarap. Adakah ini normal? Biasanya baby umur 5bulan dah pandai apa ya?

1 Balas

jangan risau dan jangan stress, setiap perkembangan bayi berlainan dengan yg lain..kalau x pandai meniarap, kita sebagai parents kena rajin galakkan anak untuk tummy time dan pantau dia..lebih2 lg kalau anak lelaki, majoriti anak perempuan lebih cepat perkembangannya kalau nk dibandingkan dengan anak lelaki 😊yg penting bayi sihat! dlm apps ni blh cari checklist untuk perkembangan anak 5 bulan dan buat perbandingan kalau mahu, just treat it as a milestone for ur baby because eventually babies will grow up, so don't underestimate their learning capabilities ♥️