BABY UMUR 2 BULAN DAH BOLEH MENIARAP

Assalamualaikum.. Hi moms.. Nak tanya ada tak baby moms yg msa umur 2 bulan dah pandai meniarap dan angkat kepala sendiri? Kiranya tengkuk dah keras.. Baby sy umur 2 bulan dah boleh meniarap.. Org selalu kata nampak mcm umur dah 5 atau 6 bulan sbb jenis tinggi juga.. Jom laa share pengalaman ☺️☺️ #First_Baby #firstmom #pleaseansewer

2 Balas

Anak first sy dua bulan lebih dh meniarap. Berjalan 9 bulan. Memang high achieving baby. Yg 2nd neck muscle dia kuat so sejak lahir dh blh angkat leher. Skrg dh 2 bulan lebih belum meniarap. I pun tak kejar dia punya achievement sebabnya yg penting dia punya social & sensory skills and other milestone ikut usia

10mo ago

Tu lah.. terkejut juga sbb dah boleh angkat kepala.. sbb misi kata ada baby yg usia 4 bulan lebih baru tengkuk keras.. alhamdulillah rezeki.. cuma tu laa tak selesa juga bila org tak percaya kata dua bulan.. katanya tak nampak mcm dua bulan.. dah progress mcm tu tak boleh nk buat apa kan.. yg penting baby sihat alhamdulillah..

Cepatnya meniarap.. Alhamdulillah. normal je ni.. ada yg beberapa hari dah cuba nak meniarap.