31 minggu preg

Hai mommies, tadi pergi review, doc cakap mcm kurang air ketuban. Prut pun kecik mcm 28-29 minggu begitu. Doc suru makan dua biji telur tiap hari. Ada lagi tips tak utk nampak baby besar sikit dan perut pun besar? 😅 dan banyakkan air ketuban. Selain tembikai tu sbb area tempat tgl sy susah cari buah tembikai tu

9 Balas

Perut saya pun kecil sis.. Skrg 30week.. Tp org tak tahu sy prgnant perut mcm kenyang makan je.. Sy pun pelik juga 2x prgnant x nampak perut. 😂😂😂 Tp yg 1st mmg baby SGA.. Baby x membesar.. Yg 2nd ni smlm scan baby 1.5kg air ketuban 10.2.. Sis kalau xde apa2 masalah boleh makan coklat.. Baby cpt membesar

betul, makan protein yang banyak. saya banyak makan ayam dan telur dari awal pregnant. seminggu ambil dua kali air manis sekali saje pada satu masa (control sebab GDM). Alhamdulillah dari awal pregnancy sampai week 32 air ketuban tak lebih tak kurang.

Kena minum air banyak. Sy anak 1st kena warded 30w sbb bacaan afi tinggal 7 je doc suh minum air kosong, mmg pulun minum sepanjang dekat hospital sehari ada la 3 jug jugak kot ke lebih tah, lepas 3-4 hari naik mendadak😂

hai sis , sya scan 29w doc ckp air ketubam kurang ..tinggal 7.8cm tapi ukuran baby okay , skrg tngh ikhtiar mnum air kelapa dan makan tembikai ..next week kna scan smulaa..

3w ago

Sama la sis, lepas 2 minggu ni doc suru jumpa balik mau cek air ketuban balik

Haritu ada terbaca mommies yg reply ckp makan minum manis sbb bila makan manis baby akn kuat buang air kecil. Kat situ produce air ketuban

Dalam ni semua due bulan 7 🤗 https://chat.whatsapp.com/FBjgcADtAy5841xir3lCo9

2w ago

sy due bulan 7 sis..

Nak tnya ada tak dalam ni makan berak ? Saya makan sikit berak

cuba mnum milo pg dn mlm everyday