Air ketuban kurang (Oligohydramnios)

Hi ibu² semua. Sape kat sini ade masalah atau pengalaman air ketuban kurang semasa trimester kedua? Kandungan sy berusia 24minggu dan disahkan oligohydramnios. Sy nak tanya, selain dari minum air masak banyak², orang cakap makan buah tembikai kan? Takpe ke klu ibu preggy makan buah tembikai hari²? Ade pape effect tak? Sebab orang kata buah tembikai kan sejuk. Mohon bagi pandangan. Atau kalau ada tips lain pun boleh juga kalau nak share..terima kasih ibu² semua #firstbaby #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

1 Balas

buah tembikai gdm..bole mkn tembikai tp elakkan mkn manis yg lain. sis air ketuban berapa cm?

10mo ago

Ok baik sis, terima kasih sharing. Sy cuba banyak kan lagi minum air putih..