Perut cramp & pinggang ngilu

Hai mommies, sy nak tanya. Sy dari 5 hari sebelum date period ada spotting darah. Sehari sebelum date sy buat upt positive. Mlm tu juga sy pergi scan tk nampak kantung lagi. Spotting still keluar sampai hari 2nd scan (5 hari lepas delay period) nampak dah kantung size 6 weeks. Even ikut period 4 weeks je. Sy ada inform dr pasal spotting tu. Dr kata tu normal sbb baru lagi, mgkin baby baru nak menempel. Dr suruh repeat scan 2 minggu lg or sebulan. Okay la kan. Lepas2 daritu sampai la ke harini masih ada spotting. Cume dah tkde darah ,cokelat2 je tu pon sikit je. Harini sy rasa dkt bahagian ari2 sy sakit sgt, pinggang pon sakit & terasa ngilu. Mommies rasa kan, nk ikut advise dr dtg ngam2 lepas 2 weeks or boleh je pergi Check terus since rasa sakit pinggang apa ni semua. Atau mmg normal yek klu sakit pinggang, perut cramp utk awl2 kehamilan?

1 Balas

cube bedrest dlu. jgn buat kerja. sampai spotting hilang. perut cramp tu biasa je awal kehamilan. mcm sye on off. nnti next 2w repeat scan balik. now awk kena rehat. bangun utk ke toilet jer. sampai lah spotting awk hilang.