Perut rasa senak dan tegang waktu malam.

Hai mommies, sy first time pregnant 4 months, nak tanya. Normal ke kalau perut kita terasa senak, keras and tegang waktu malam? mcm mana nak kurangkan sakit tu? semalam tampal koyok utk reda kan sakit. Boleh share pengalaman? thanks xoxo.

14 Balas

Apa2 yg berlaku kat perut jgn letak bende2 panas mcm koyok,minyak panas,minyak angin ke ape ke even kat bahagian pinggang pon. Kalau rasa teruk sgt terus pegi hospital

Sy 20weeks selalu gak rasa lagi2 nak dekat subuh. puas ubah posisi tidur. Sy anggap baby tgh nak membesar n dia tarik muscle perut kita huhu

normal rasanya..rasa cmtu jgk..biar je x buat apa..nnt lama2 ok la..mcm bahaya je tampal koyok or sapu minyak2 kt perut time pregnant ni..

Sy pernah minta suami belikan koyok d kedai ubat cina....untie tu marah n pesan kalau pregnant xboleh tampal koyok😊

Koyok tu panas sis. Bahaya. Rasa senak tu sbb baby gerak & aktif

Normal.. Tak boleh pakai koyok. Enjoy je journey pregnancy niii

Uish . Berani btol tampal koyokk😅😅hahaha

jgn koyok sis.. panas.. sian baby..

saya pon kdg perut keras tengang je

Normal rasanya..takpe ke tampal koyok?😅

4y ago

Ehh jangan 😅