Tgh berusaha for second bby 😭

Hai mommies, susah plak nk melekat utk second bby ne. Xde pakai apa2 perancang pun. Period okay. Any tips? Ada tak mommy sni yg berusaha nk dptkn ank ke 2? Drpd tahun lepas berusaha. Msh blum ada rezeki.

2 Balas

ttc utk dptkn baby 1st atau 2nd sama je konsepnya.. sguhpun prnah hamil ank p1 tak musthil utk yg kdua ni sistem ksburan trggu sket. boleh je klu nk check up utk kesan faktor apa. period regular tp msih ggl ovulasi. mgkin ada mslh ksihtn pd ovum ataupun sperma. suami pun boleh buat sperma analisa. puan prlu guna opk utk kesan wktu subur.. dan pling pnting pemakann yg sihat. mgkin ada lebihan kilogram? jd kne kurangkn.

ank ptama skrg umo brapa ye? ank ptama masih bf?