Masih belum hamil

Hi semua. Tahun 2020 ni genaplah 2 tahun usia perkahwinan kami. Kami masih belum dikurniakan cahaya mata.. Saya penat bila dilabel madul dan tak berusaha oleh makcik2 bawang. Hmm. Kami tak madul dan kami masih berusaha. Kalau lah orang lain tahu. (Luahan hati) Anyone that can share us any useful tips to conceive for us? Tq.

11 Balas

Bru ni sya jmpa doc.. Doc sugest hari ke 10 hingga ke 20 selepas habis period. Kena kerap bersama. (date tu kira dari hari first mai period) sbb mostly hari ke 14 yg subur.. Tpi klu bersama sblm hari ke 14..pun okie.. Sbb sperm hidup 3 hari . X silaplah. . Mana tau ada rezki..

kalau xde masalah kesuburan..jgn pedulikan mulut org sis.Sbb anda,pasangan dgn tuhan je yg tahu kn.Nanti dah ada rezeki..tepuk dahi la masing2 sbb ckp ikut sedap mulut je.Kami kwn2 doakan semoga anda suami isteri diberikan rezeki zuriat as soon as possible.Aminn..

4y ago

welcome..Jgn stress2..jnji suami ade bg sokongan.😘😘org lain biaq pi

https://m.youtube.com/watch?v=f_aMAiEpMMc cuba try ni.. sy amalkan sebelum mengandung .. alhamdulillah kita iktiar Allah swt. menentukan segalanya.. cuba la .. semoga tahun 2020 Allah makbulkan doa awak dan usaha nak hamil 🤲🏻amin

4y ago

bahan die :- - Serai -kunyit - limau nipis -madu jangan lupa masukkan hirisan serai , kunyit ke dlm air panas .. lepas suam sikit perah limau nipis kacau dgn madu .. rasa dia sedap sy suka .. selamat mencuba😘 sy doakan berkat usaha semua Allah mendengar doa dan usaha untuk mendapat zuriat tahun ni amin 🤲🏻

Boleh ikhtiar guna opk sis..insyaAllah akn membantu nnti...opk boleh kesan waktu subur awak...jdi masa dah tahu wktu subur boleh bersama sekerap yg mgkin insyaAllah akn lekat ada rezekinya nnti aamiin...

Tunggu 9 tahun baru dpt, memang sudah dilabel mandul oleh makcik2 bawang, but jgn putus asa sis, kalau boleh jumpa gyne yg terdekat, doc boleh suggest macam2 option..

Sya pun guna opk..pas subur buat dua x sj dgn husband alhmdllh langsng jadi..skrg dh 7weeks

4y ago

oo hahaha sory slh phm🤣.Tq mummy yg terangkn

Pernah buat cek up kesuburan suami isteri dkt hospital or klinik? Kalo belum prgi buat dulu

4y ago

Pernah sis. Kami berdua takde masalah kesuburan. thank you sis utk idea yg ni 🙏😭

cer try mkn clomid , ada yg 2 3 cycle lekat

4y ago

Yup, jgn ambi sembarangan control medicine ni, puan kena jumpa gyne yg terdekat

Xpegi check kesburan ke?