14 weeks pregnancy

Mommies waktu pregnancy 14weeks ada rasa penat2 x? Jalan pon rasa sakit dkt ari2? Pregnancy kali kedua ni rasa penat sgt...xtaw kenapa..da la alahan teruk..asyik nk muntah je..perut mudah masuk angin..bdn pon rasa penat2 berangin...mcm mana Mommies hadap trimester ni ya 🥴 previously xpernah rasa mcm ni 😭#SeriusTanya

9 Balas

Saya pun 14weeks+ now. Tapi xda lagi sakit dekat ari2 tu. Alhamdulillah, 2x preggy pun xde apa2 alahan. Cuma cepat penat tu ye compare dgn anak pertama dulu. Bertabahlah sis ye. Kalau perlu, minta je tolong husband ringan2kan tulang tolong sis di rumah. Semoga dipermudahkan urusan.

4w ago

Alhamdulillah sis...sejak xlarat tu...sy mmg xmasak sbb langsung xblh bau2...basuh kain, lipat kain..kemas rumah semua suami buat...anak je sy uruskan... alhamdulillah suami mmg byk sgt bantu...ari2 aritu je rasa sakit..myb sbb dukung anak sebelum ni...

sama 14 weeks. sakit ari2 😩 Risau pun ada. saya mula2 sakit belah kiri. bila tidur, saya cuba mengiring kiri. bila bangun je, sakit tu tukar ke kanan 🥴 lpstu tukar mengiring ke kanan 😂 jalan je, rasa sakit. kdg2 takut n risau. harap semua baik2 je 🥲

1mo ago

sakit pindah2 ni rasa yer mcm kena awl2 aritu...blh try minum air barli dlm 2 3 hari...kalau mcm xtahan..myb blh p klinik sbb risau kencing kotor...nnt dokter kasi antibiotik...

Saya pun 14 weeks ++ , cepat betul penat. Balik kerja pkul 6 pun rasa lelah sangat. Sakit ari2 sometimes ada, cramp waktu bawak kereta pun ada. Semoga Allah kurniakan kebaikan untuk semua para ibu yang sedang menanggung kesakitan! We are strong!

3w ago

insyallah...amin2 semoga yg baik2 je berbalik pada awk n semua ibu2 mengandung dipermudahkan segala urusan sampai la waktu bersalin nnt...aaamiiinnn

Sama ..sya skg hamil anak ketiga ..beza sangat dgn pertama dan kedua ..pertama dan kedua sekejap ja mual2 muntah yang ketiga ne selera makan pn takde..berat pn turun ..asal sya makan mesti dtg pedih hulu hati tu..

4w ago

iya...berat bdn saya turun 6kg...mudah pulak turun yer..masa diet bersenam dulu2...sikit je turun berat...skrg turun mendadak tanpa niat 😅

Sama. Sy pun mengandung yg kedua ni macam fragile sikit. Kaki dah start cramp, tulang punggung dah start sakit. Baru 15w++. Dah meningkat usia pun mungkin ye😅

1mo ago

hahaha iya betul sgt...kdg2 terpikir jgk myb pasal usia...sbb jarak dgn anak sebelum ni 5 tahun dah 😅

saya skrg 14w, semua yg sis rasa tu semua saya pon hadap jugak 😆 hb low, jalan pusing 1 round mall pon dah nak pitam. penat sgt rasa nk baring je manjang

3w ago

huaaa ada geng....tertanya2 ya kenapa mcm ni...naseb ada ruangan ni utk luahkan...tanya dokter dia kasi ubat je la 😅

sama saya skrg dh 14 weeks badan asyik tak sedap ja..rasa nak baring tapi apakan Daya saya bekerja .. dah urut pun badan masih rasalesu

4w ago

betul...moga2 asabab ni...darjat kita diangkat...amin

sama la. 2nd pregnancy alahan teruk dan cpt penat. mungkin sy sbb faktor usia. mengandung pads usia 30an . huhuuu

3w ago

hahaha iya mungkin..sbb previously 20an lagi...kdg2 sampai lupa tgh pregnant..mmg xde alahan sgt.. awl2 je la sikit.. tu pun bunyi wek2 je..xpernah muntah2...😩😩

saya pon masuk 14w jadi penat... jalan penat..naik tangga penat..kalau bwk barang tu punya lenguh tangan...

1mo ago

kan..rasa penat...kalau la blh baring saje...😅