sakit bawah perut dan sakit pinggang macam senggugut

hai mommies semua., sori nk tnya dari semlm smpai ptg saya sakit bawah perut dan sakit pinggang mcm senggugut. skarang sy dah 38weeks. tp sy takde pendarahan, adakah ini tanda bersalin? maaf ye sy first mom

6 Balas

sye pun ade kena 37w hari tu, nk gi pac tp fikir balik nurse ckp xde tanda 3 tu xyah gi nnti dorg marah suh balik je 🤣 tp bukan berterusan la. sekali dua dlm sehari. lepas tu appt kk tnya nurse die ckp haa da dkat bersalin la tu.. sye pun rasa ok la tu lg seminggu nk 38w .. ni da 38w3d alahai sakit same ade je hari2 dr 37w tu lg 😅 baby seronok lg dlm perut. sye mmg nk try la exercise semua bg bersalin jgak palingewat hujung minggu ni la.. sbb sye kena serah diri 25/11 gdm. cukup la anak 1st sye induce bukaan berhari hari. yg ni sye xnk smpai induce2 la. hari2 pujuk baby keluar .. sbb da x larat. sakit kat bawah lg, salit lerut tarik ke pinggang tu fuhh .. masa ank first x rasa sakit2 ni sbb induce kot 😬

sy hari tu pon jadi..smpi x boleh tdo..serba x kena kiri kanan baring x boleh..last² kena baring sandar..tapi sehari tu je..esok dh boleh buat keja mcm biasa..37w 2d masa tu..igtkan dah nak bersalin tapi xde tanda lain

Sakit yg on off atau berterusan ? Kalau baby still bergerak macam biasa, rasanya tu dah tanda2 nak bersalin

8mo ago

Kalau berterusan better ke hospital. Macam sy kalau dah sakit2 camtu, sy try tengok berapa kerap dalam contraction timer. Kalau sakit setiap 5 minit, memang contraction laa tuu

Sama dgn saya. Sakit bawah perut kan nak berjalan pun susah. Tapi rasanya mcm false contraction

sama la skrng saya 38week 4day sakit bawa perut dn pinggang adakah ini tanda nak bersalin dah?