baby kick

Hai mommies semua.. Selalu berapa bulan ya baru dapat rasa baby kick? Saya dah 5 bulan still tak rasa

30 Balas

19 week baru rasa dia kick kuat sampai rasa kalau letak tgn atas perut 😂 skarang ni tiap hari dah dpt rasa, cumanya tak kerap setiap masa sbb baby masih kecik dan tulang masih lembut kan ☺️ apa pun syukur dan tenang bila rasa dia kick tu hehe 😊

Macam saya dah 20 lebih weeks baru rasa, tu pun rasa sikit2 je. Jangan risau sis. Normal tu 🤗. Masa 28 weeks baru nurse kk akan ajar cara kira pergerakan baby. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin.🤲🏻 💕

Saye start dari 14w mcm denyut2 tulah dia kick rase mcm nadi nyut nyut gituw ,sekarang 19w sehari lagi nk masuk 5 bulan . Bby aktif perut pun dh berombak . Suami yg perasaan . Berat badan sekarang baru 35.5 🤣

4y ago

😳😳ringannnya... Sy 41.5kg. Ni pn ramai ckp sy kedingg 😅

Bergantung pada orang juga. Saya masa anak sulung 20week dah rasa pergerakan baby. Anak no.2 24week baru rasa pergerakan baby. Anak no.3 ni 16week dah start rasa pergerakan baby tapi tak kuat pergerakan nya

Saya 20 week dah rasa.. masuk 22 weeks ni makin kuat dah rasa dia gerak. sampaikan kalau saya tidur pun boleh terjaga bila dia gerak.. InsyaAllah sis pun akan rasa tak lama je lg. 😊

19 weeks.. rasa mcm ada bubble pop dlm perut 😅😅 but skrng dah boleh rasa lebih pergerakkan.. lain org lain timing jugak. U will feel it soon 🌻

Anak 1st ye? Ptt dh rasa tp maybe ibu xprasan.. sy dulu rasa mcm perut time lapar..igt lapar,upenye baby kick hehe..bgtahu nurse pon nurse ketawa

5y ago

Hihi saya pun pelik.. Sbb tak pernah rasa kan mcm mana.. Kadang tu rasa mcm jentik² dalam perut.. Tapi tak pasti la tu baby atau perut saya yang meragam 😂

Sy ank first.. Msok 5bln bru rse die kick.. Hehe.. Tu pn slow ajer.. Skg da 9bln tinggal tunggu hari je.. Makin kuat kick diee.. 😉

sy start rsa dri 15w lagi..skrg dh 21w 3d.. makin kerap rsa.. cuma slow jer la.. xla kuat sgt.. sbb bby kecik lagi.. tulang masih lembut..

sya 4 bln lebih gitu baru ada rasa mcm jentikan² baby dlm perut😍 myb sis tak lama lagi kot...