Macam mana cara berpantang ..

Hai mommies semua .. harini hari ke14 saya pantang sendiri .. tak dijaga sesiapa ibu mahupun mertua .. sendiri jaga makan .. saya tak tahu nak pantang macam mana 🥺 kena berurut ke ? Kena bertungku ke ? Makan ubat apa ? Susahnya xde org tua jaga , tkde pengalaman .. boleh x share cara korang berpantang .. sebab saya pantang mcm xpantang .. buat keje rumah , jaga anak , basuh kain semua sendiri .. risau lepas pantang sakit badan sebab xjaga betul² ..#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #firstmom

3 Balas

selalunya beurut 3 hari.. lepastu mandian herba.. awak boleh search pakej berpantang.. banyak dorg sediakan dan bergantung kepada bajet awak..

2y ago

Kalau berpantang sendiri suami pun kene lah tlong sekali tlong masak untuk awak ke .. pastu carilah orang berurut awk.. tungku tu mesti kene buat sekurang kurang 3 kali sehari untuk naekkan peranakan.. jgn biar nnti jatuh and masokk angin.. rajinkan mandi air panas jeram air tuu.. jgn mndi air sejukk.. pastu kerja rumah tu kalau boleh xyh lagi lah nnti susah pulakk jatuh pendarahan bahaya.. berapantang ni awak kene rehat sampai awk cerdas and bertenaga..