Tak boleh control stress.

Hai mommies. Sekarang saya dah 34 weeks. Is it normal even a lil things boleh buat sy rasa sgt annoyed and suka marah2. Then lead to stress. Tak nak fkir sgt. Tp i can't control my emotion 😭

3 Balas

Cuba belajar pernafasn yang betul sis.banyakkan berehat.tengok tumbuhan, banyak baca dan dengarkan Al-Quran. Exercise untuk Ibu nak mudah bersalin yang pun noreen kat tiktok ajar. Bila marah cuba sis ambil air sembahyang. Jika tengh berdiri cuba duduk. Jika duduk baring. Jika marah lagi tulis kat kertas. Stress dn marah ini tenaga jadi salurkan iye pada tempat yang betul. Chayok sis! Senyum selalu dan makan sepotong coklat bar yang kecil aje untuk tingkatkn hormon gembira.

2y ago

Thank you for the words ❤️❤️❤️

Fikir mcm ni bila nk mrah: x lama lg nk deliver, jgn marah2 mak buyung. Kita nk smooth delivery for baby. Baby dh nk keluar, kita rilek2. Satu lg method plg senang and work for me, senyum selalu. Tarik je bibir tu utk senyum.

banyakkan istighfar je sis..tiapkali nk mrh, istighfar je ..