Bedtime routine

Hai mommies sekalian. Jom share apa bedtime routine yg mommies smua buat utk baby tiap hari. Kalau saya, start jam 9 malam, tukar pampers, menyusukan, tutup lampu dan dodoi. Alhamdulillah anak saya kurg bangun malam. Dan pandai tidur sndiri bila terjaga tgh malam. Mommies² pula?

2 Balas

Anak sy siang memg sy akan main sy layan dia puas2. Biarlah penat pun. Memg sy layan dia puas2. Petang sy akan mandikan dia dengan air suam. Sapu minyak telon sy akan urutkan badan dia, tapak kaki, betis. Lepastu, malam 8 malam je lampu bilik sy akan buka lampu tdo je sy malapkan. Buka ayat alquran. Sy susukan dia kenyang2. Waktu menyusu sy belai2 dia. Alhamdulillah baby tenang mudah sgt tdo. Bangun malam pun sebab haus nyusu kejap tdo balik sampai subuh.

bilik sye mlm mmg x bukak lampu langsung. bukak lampu bilik air je sikit. lps mghrb/isyak tido. nnti pkul 11/12, tukar pampers baju, susu sambil tido. mlm bgun susu je. sambil susu sambil tido. tukar pampers pkul 3pgi. sampai la pkul 6/7 pagi bru bgun.