Makan belacan ?

Hai mommies. Saya sekarang tengah pantang hari ke 34. Saya nak tanya kalau dalam pantang boleh tak makan sambal belacan sikit ? Mak saya masak sambal belacan telan liur bau wehh. Btw saya beranak normal , bawah adalah jahit sikit. 🥺 #ingintahu #bantujawab #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund #firstmom #firsttimemom

10 Balas

tak digalakkan sbb belacan tu dri udang.. tmpt jahit tu nanti akan gatal.. tp kalau nk mkn juga tanggung jelah kesan nya

if normal xda jahitan cuma sikit mybe ok..tapi normal ada jahitan dan masih belum lepas benang,better jgn dlu sis..

biasa nya kalu operation tidak digalakkan Sebb boleh menyebabkan gatal tempat luka.sbb belacan.

Kawan saya makan belacan masa pantang. Pastu baby dia eczema habis merah gatal🥹🥹

try sikit jela dulu.. kalau xd alahan ok je . mkn apa pun boleh.. cuma berpada2..

kalau takda alahan boleh je makan. tp berpada². takut gatal je tempat jahit

Jika tiada alahan OK je. Saya alah dgn belacan.

boleh je sis makan kalau ada alahan bru elakkan

selagi xde alergik xde mslh nak makan

Boleh makan selagi awak takde alergik