tukar susu

Hai mommies, saya nak tanya . anak saya umur 3 bulan . sebelum ni anak minum susu dutch baby . dan baru ii ni anak saya telah bertukar susu kepada dumex dupro . waktu awal tukar susu semuanya okay . berak apa semua okay . anak habis minum . dah lebih kurang 3 packet pakai , setiap kali dia minun mesti habis . tapi baru ii ni setiap kali dia minum susu mesti tak habis 1 atau 1 setengah oz . boleh saya tahu kenapa ke ? kalau tak serasi bukan patutnya dari awal ke ? jarak susu pun seperti biasa tapi dia tetap tak habiskan . susah hati saya #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

hi mom. mungkin baby tgh nursing strike. cuba tukar waktu susu dia, cth 3oz tiap 3 jam. lepasni cuba 1oz tiap 1jam. nursing strike ni tak lama tp kdg boleh ganggu mental ibu juga. cuba dulu ya. sbb kalau tak sesuai mcm awk ckp tu betul, dari awal akan nampak tak sesuai (cirit, sembelit, muntah).

Anak umur berapa? Kalau belum start makan, maybe nursing strike. Kalau dah start makan, mmg ada budak yg demand susu kurang contohnya macam anak saya

11mo ago

anak saya 3 bulan sis

normal tu sis.. memg ade mse2 anak x nak mnyusu/kurg mnyusu.. nant akan back to normal rutin..

sorry nak tanya nursing strike too apa ye? saya taktahu

11mo ago

Kena bagi kat baby juga sis. Ada parents yg tukar botol susu semata nak stopkan nursing strike. Sis cuba ya… terpaksa try and error