Vitamin C di awal kehamilan

Hai mommies.. saya nak tanya.. boleh ke 1st trimster pregnant ambil suplement tambahan seperti vitamin C tablet yang hisap tu? Terima kasih sudi menjawab pertanyaan saya :)

2 Balas

Vitamin C is good for pregnant mommy as it helps to increase our immune system. Tapi make sure sebelum nak beli, check dulu kandungan vitamin C tu. Elakkan vitamin C yg tinggi gula. Kadang², yg jenis chewable ni tinggi gula.

supplement apa ye puan kalau sy boleh tahu? ada nama tak atau gambar ke

3y ago

owh brand tu ye. ok mcm ni puan, vit c ni dos harian yg disarankan utk ibu mengandung ikut panduan kkm ni 80mg. bersamaan dgn sebiji oren. masa kita demam mungkin doktor akan prescribe vit c dari klinik utk immune system kita. supplement tu dos dia lebih 80mg apa2 pun puan dapatkan nasihat doktor dulu ye. apa2 supplement yg kita bercadang nk ambik sebenarnya kita kena maklumkan kpd doktor sbbnya akan mempengaruhi check-up result puan & tindak balas vit c dgn ubat2 kehamilan yg lain.