BED REST FOR NEW MOM

Hai mommies , saya kena bed rest sebab pregnant baru 6 weeks dan ade kuar darah sikit sikit . Boleh tak saya nak tau masa bed rest do and donts yg boleh saya buat ? mungkin mommies kat sini boleh share pengalaman 😊

1 Balas

rehat yang xbuat pape sis .. erti kata lain bermalas malasan atas katil, tgk tv, scroll hp, smpai masa mkn, mndi .. eat sleep n repeat 😅 donts yg paling penting, jgn buat kerja berat, angkat brg berat, buat kerja2 rumah .. xpe rumah sepah its okayy, mintak tlg husband! sbb 6w nii kandungan terlalu lah lemah, senang sgt jatuh ..

2w ago

Sis penah keluar darah yg lebih sikit tak selain spotting ? Maksudnya lebih sikit dari biasa la . Sy semalam mual mual , letih , duk dalam aircond suhu 26 dah rasa mcm suhu 18 . Sakit pinggang . Lepastu tgk darah lebih sikit . X penuh pad pon cuma nampak lebih . Atau semalam sy kuat bergerak sikit sebab pergi berak 😖. Makan smbak sikit je terus berak2 . Harini bngun dah okay sikit . Rasa nak demam yg semalam tu terus hilang.