Newborn ..

hai mommies , saya first mom Soalan saya : saya pump susu & df baby nb baru 20 hari kalau contoh saya nak bagi susu yang saya pump guna botol 50ml - 60ml , anak rasa macam tak cukup . boleh ke naikkan ml dia

2 Balas

sis try n error la. sis try bg sekali dua naikkn ml skt, if dia x muntah byk means ok la, klau x maybe stay dgn 2onz jela. ank sy pon mcm sis juga, waktu dia nk masuk 30hari tu, dia asyik nangis. so sy try naikkn susu ke 3onz, alhamdulillah ok. klau keliru puting tu depends on baby kot sbb ank sy df + susu formula, alhamdulillah xde keliru puting.

3mo ago

anak sy pun tak keliru puting so far . cuma saya nk cuba naikkan onz dia dri yg skrg . okay thankyou mommie

anak bawah 30hari better direct je sis. takut dia keliru puting nanti. tak payah naikkan oz dia. baby NB ni 2 oz pun dah banyak. dia bukan tak cukup tu tapi nak comfort. better cari cara lain nak comfort kan dia selain bagi botol