breastfeeding

Asalamualaikom hi momiess semua.. baby saya umur 3 bulan, baru2 ni saya terpaksa bg fm sbb susu drop , saya taktahu sbb apa.. dan lagi satu anak saya tak df terus, kena pump masuk botol baru dia minum... mommies ada tips tak cmna nak sentiasa susu meriah dan saya takmau cmpur fm kalau boleh.. niat nk full df.. saya dh cuba bg direct tapi dia mengamuk.kdang2 sampai menangis sb sy paksa df. Dy still taknak hisap. pump masuk botol baru minum.. tolong saya huhu nak susu meriah balik, harini pump susu drop ? sedihhh hmm.. Teringin nak df sb tu bounding ngan anak. mommies tolong bg tips.. #sayanakbelajar #3bulan4.8kg

3 Balas

milkbooster yg serasi dgn sy kurma, jagung @ roti jagung, air halba suam,durian. hari2 biasa cuma mkn nasi & lauk banyak2, mknbyk sayur & buah, minum air masak secukupnya setiap kali hbs menyusu anak sy minum air masak terus utk topap air susu, susu fresh milk, dan paling pnting ibu x bleh stress.

4y ago

Tq sis. Insha Allah sy Cuba tips tu

Kena skin to skin balik dengan baby. Amik masa berdua saja dalam bilik. Letak je baby atas badan bagi dia bau badan kita. Lepastu kalau boleh stop fm terus. Try pakai sudu. Baby saya macam tu lah dulu, sedap pakai botol sebab tak pakai tenaga nak hisap. Will take time but worth it to try.

Anak sis dah nipple confuse tu.. Ataupon dah sdp isp btol.. Sbb kalo df bby perlukan tenaga utk dptkan susu.. Kalo btol sdut sket je susu dah keluar

4y ago

Owh yeke.Susu drop tu baby x nak Hisap. Bile hisap mcm tak puas. Dy akan Hisap lame bila da nk start bengkak susu. Lgpun skunk dy da sedap susu botol sb hisap troz dpt.