Pantang ceaser

Hai mommies. Saya dah selamat melahirkan second baby secara ceaser. Saya nak tanye, disebabkan kalini semua bende saya kene buat sendiri. Saya nak tanye tentang pantang ceaser ni macam mane, same je ke macam normal deliver? Lepastu bab jamu bile boleh start amek, perlu berurut start bile. Please, bantuan amat dihargai. Sebab pantang sendiri, memang takde pengalaman.

1 Balas

mcm sy dlu czer..lepas bersalin dlm sminggu tu dh g berurut dh org tua2 kata urut utk buang bisa selepas czer..lepas tu alhamdulillah bdn rs ok n xde rs bisa2 mcm sblm ni... jgn mkn mknn yg puan alah tuk mkn...mkn mknn berkhasiat..pstikan tmpt czer tu sntiasa bersih sapu alcohol swab lepas tu sapu gel khas mmg tuk bersalin czer blh guna pkai tuk cpt pulihkn luka..blh cri di farmasi..kmdian bykkn mkn buah oren cpt rekaber nti..bykkn minum air kosg supaya tidak mengalami hydration..mg dpmudahkan segala urusan puan..