Sapu minyak yu yee

Hai mommies, saya dah 7weeks… dari awal tahu pregnant sampai sekarang kerap sangat kembung perut masuk angin & sakit pinggang. Boleh tak letak minyak yu yee kat perut? Bahaya tak ye? Thanks in advance siapa yg jawab ❤️

4 Balas

Jaga makan jugak ya dear. Sllunya kalau kembung tu sbb awak banyak makan benda berlemak/ minyak atau pedas2. Cuba kurangkan. Lebihkan buah dan makan nuts kalau lapar. Banyakkan minum air kosong

1y ago

Oh patutlah. Saya makan pedas2 juga

sy penah tgok vtt sorg MA, dia ckp xsarankan letak minyak kt perut. sy pun selalu kembung Dan masuk angin, so far apa yg sy buat kerapkan mkn sedikit tp kerap utk elak perut kembung.

saya ada tanya doc pasal benda ni. doc pun tak saran kan letak sebarang minyak dekat perut. takut something dalam minyak tu akan serap dekat baby

minyak yu Yee Padas sis sebaiknya jngn minta seran dgn doc