minyak yu yee

Salam..nak tnya..boleh ka sapu minyak yu yee masa awal kehamilan ni? Sbb ada dengaq org kata xboleh sapu minyak..sy baru 8 mnggu..tp kerap sgt perut masuk angin..dh mkn pon rasa perut msok angin..pastu mula laa rasa nk muntah...kdg tu kerap sgt muntah angin..

4 Balas

jgn spu mnyak pnas klau mnyak biasa ok. org tua tua kta la.. normal yunk mng mcm tu.. kmi smpai lani qasa mcm tu tpi dok spu mnyak afiat ja kt perot pstu mntak spa spa urut pelahan bhgian blakang.

sy now dah 29 week slalu heart burn, sy pakai balm tiger dan yuyi.. alhmdulillah tada apa. dokter kata ok jr.. bkn kita telan minyak tu lagi pon bgus utk peredaran darah

Saya tanya nurse pun tak bagi sapu minyak panas/angin kat perut. Kesian kat baby katanya 🙊

Sama mcm sy. Tp sy xblh buh mnyk anginn. Tp kerap mntah angin