Spotting chocolate

Hai mommies , saya 6 weeks pregnant..normal ke kalau spotting warna chocolate?

18 Balas

hai thank you mommies semua. Sy dh refer doctor. Alhamdulillah masih nampak kantung lagi dlm rahim. Tapi doctor tak ada bagi ubat kuatkan rahim atas sebab belum lagi nampak jantung baby. Dan alhamdulillah jugak harini dh tak ada spotting. thank you mommy semua. 🫢🏻❀️

Ada normal ada tak. Kena jumpa doc and scan. Doc tahu. Saya kata normal sebab ramai spotting masa pregnant dan anak lahir sihat. Kalau tak normal pula saya dulu first pregnancy spotting koko nonstop rupanya mengandung luar rahim

kalau sikit2 je takpe..klau byk pergi klinik or hospital..saya 14 weeks hri2 ada brown spotting .risau jugak tp doctor ckp normal..klau mengalir non stop warna fresh blood terus pergi emergency.

Sebabkan saya dah ada pengalaman, jadi pada saya memang tak normal. Bukan nak takutkan tapi lebih baik bertindak awal. Terus ke klinik refer doctor dan banyakkan bedrest.

sy pun ada spotting coklat memula dlm 2-3hari lepas tu ade bleeding sikit. terus sy pegi jumpa doc n alhamdulillah xde apa. just doc bagi ubat utk kuatkan rahim 😊

untuk saya tak normal..saya dulu spotting setitik saja..doc check ok..lepas 3 hari makin banyak rupenya gugur..baik pergi hospital sic jgn biarkan

sama ngn sy ada spotting jugak..sy trus pi klinik tak tunggu lama sbb risau..pastu Dr scan alhamdulillah baby masih ada degupan jantung..

bleeding masa pregnant x normal. x kira bleeding dri mana, hidung ke tekak ke vagina ke. semua x normal. so boleh pegi klinik terus.

Sebaiknya pi kilink yg boleh Scan baby.. Sbb kilink yg xad scan baby ni akan minta anda pi kilink yg boleh scan baby

Sy pernah spotting chocolate, Mula2 sikit.. Berserta sakit abdomen perut.. 2 hari lpstu gugur.. Rupa2nya luar rahim..