nifas ke period

Hai mommies.. nk tnya.. berapa lama eh tempoh nifas nak ke period? Contohnya, nifas 20 hari, pastu kering 2 minggu then period.. macam tu ke? Sbb saya xsure skrang tngah period or nifas lg, hari ni baru 31 hari berpantang, tp darah makin banyak.. hari 27 dah xde darah, tapi ada lendir kaler coklat cair, then hari 28 darah jadi banyak slow2 sampaila hari ni.. dah seminggu pakai pantyliner je smpai hari 27, hari 28 start pakai pad balik.. so skrang ni kira period ke nifas? Hari ni darah banyak smpai penuh 1 pad.. Help me please ?

1 Balas

Nifas maksimum 60 hari. Beza kena bersih 15 hari baru dikira haid. Sis masih nifas tu.

4y ago

Baru perasan.. tq sis..