Pampers dewasa

Hai mommies.. nk tny, ada x mommy yg pernah pakai pampers dewasa lepas bersalin? Maaf soalan agak pelik. Bukannya apa.. suami sy la yg suggest suh pakai pampers dewasa berbanding maternity/overnight panty. Dia kata senang nanti xyah p toilet dah nanti dia tukarkan ja lampin sy 😅 Sy xtau nk jwb mcmana. Yg sy tau kelebihan pad/panty ni lebih lembut & sesuai utk jahitan bawah tu. Lain2 sy xtau nk ckp cmana. Buntu dgn idea suami sy tu😂 Bantulah sy untuk explain pada suami pls mommiesss 🙏🙏🙏 Kami sama2 first parent jadi blur2 lagi

2 Balas

Macam ni tau..kene aim part keselesaan dan utamakan kebersihan..kalau pakai pad,puan boleh cuci vagina dengan kerap dan tukar pad dengan kerap..maknanya kita nak puan jalan ke toilet dan tukar .basuh bersih ² dan keringkan.boleh elakkan kuman ,cepatkan luka jahitan tu baik sebab lepas dah keringkan nanti kita akan letak ubat pada luka .kemudian boleh galakkan peredaran darah keseluruh badan jika kita berjalan ..jadi dapat elakkan embolism.part suami nak tukarkan tu baik dah..tapi nak basuh macamana tu kalau pakai pampers. pakai pampers ni tak bergerak.baring dan pakai wipes dan tukar..of course banyak darah nya..sebab pampers kan boleh tampung ..jadi risau kalau tak bergerak jadi masalah.pendapat saya dan nasihat sahaja ye puan,elok puan ke toilet.sebelum kencing tu puan cucur dengan air kawasan vagina.baru kencing slow ² ..basuh bersih ² dan keringkan.kalau perlu dengan bantuan suami,masa tu la dia patut bantu .untuk bawak kita jalan ke toilet..pakaikan pad or anything.masa nak letak ubat mintak suami letakkan.lagi satu puan,bau darah tu 🥴🥴🥴

2y ago

lagi satu sy pun duk pk dah.... pasal bau darah tu. sbb biasa mmg darah period sy pun dah xtahan bau. darah sy jenis bau kuat. ni kan lagi darah nifas org kata lagi kuat bau 😵😵😵‍💫😵‍💫risaunya lahai.. mcmana nak kurangkan sikit bau tu ye.. sampai berbulan ke keluar darah byk mcmtu? sy mmg xtahan la bau cmtu 😓

maternity pad kapas lg lembut. dan rasanya lg murah berbanding pampers dewasa.

2y ago

ohh lagi murah ye. ok tq sissss 😄