Sakit pelvic 32w

Hai mommies. Nk tanya normal ke sakit sgt2 mcm cramp kat bahgaian ari2 masa 32w? Sakit bila nak bangun, nak pusing2 baring. 😭😭 nak jalan pun susah dh skrg. Tanya dr dr ckp normal. Tapi sakit bangettt. Boleh share tips tak utk hadap sakit ni 😭😭#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

tu namanya SPD. kalau tanya doktor Malaysia memang semua sakit2 pregnant ni normal aje. tapi ada cara untuk manage dia sebenarnya. seeloknya sis consult dengan physiotherapist. mereka akan ajar exercises, posture, cara bergerak yg betul untuk kurangkan rasa sakit tu.

5mo ago

Betul, setuju👍

Normal je...tp td sy checkup 36w...doc scann bby da trun bawah btul..sbbtu sy rse skit sgt kt bawah..kpala dia da menekan laluan tu n da ready nk msok jln..dia ckp kalau ad tanda bslin trus g spital je..Kmgkinan mmg akn bslin awal..

4w ago

Hehe saya dh selamat bersalin bulan 2 aritu sis.. alhamdulillah cukup bulan. Sakit ari2/kangkang masih ada. Hahahah mungkin saya kene exercise lebih 😅 semoga urusan bersalin sis dipermudahkan

normal. enjoy saja ok. nk bjalan, bangun apa semua buat slow2.