Muntah susu

Hai mommies.. Nak tanye baby muntah susu dengan kerap normal ke? Dia muntah banyak sekali. Malam tadi muntah pagi ni pun sama gak. Baby baru 1bulan 20hari. Btw ini baby first saya.

2 Balas

baby menyusu badan shj atau formula ? baby saya pun mcmtu juga masa awal awal sebulan lahir lpstu bawa jumpa doktor sbb takut tgk muntah byk. doktor cakap over fed sbb baby kan perut kecik jer so dia muntahkan balik yg lebih susu kita bagi tu. kedua sbb kembung perut kita tak sendawakan dia, doktor pesan suruh sendawakan juga walaupun lama nak tunggu sendawa kalau taknak juga boleh try bg dia kentut dgn buat exercise ( boleh tgk kat youtube cara baby exercise buang angin). ketiga , kalau puan guna formula milk dan baby muntah setiap kali minum susu tu mungkin baby ada alahan dgn susu lembu. apa apa pun boleh refer dgn doktor kanak kanak yer

3y ago

Bby susu bdn je sis. Mungkin overfeed sbb baby sy suka mengempeng. Btw tq sbb bg info.

Normal sis. Mungkin dia alah susu, ataupun bayi tk sendawaa

3y ago

Bby sy nyusu bdn je sis. Dia tanak susu formula. Mungkin bby sy overfeed sbb dia suka mengempeng.. Btw tq bg info.