Ubat gigi untuk baby bawah 2 tahun

Hai mommies. Nak tanya,ubat gigi apa yang sesuai utk baby bawah 2 tahun ya .? Saya tengok gigi anak saya dah stary ada cavity walaupun hari2 berus gigi cumanya tak guna ubat gigi. Baby bawah 2 tahun dah boleh guna ubat gigi tak? Kalau boleh ubat gig8 mana yang boleh ya ? Help mee

5 Balas

umur stahun ptutnye da bley gne ubt gigi.. sis bley check kt bahagian ubt gigi kanak2, kt situ ade tulis umur.. tp slalu nye sye gne brand pigeon & pureen..

ank sy masuk sthun , sy trus brus gg dia pakai ubat ggi momohouse . dia bole telan . jadi safe laa utk anak tak pndai mludah . tp letak sikit je jgn byk .

cuba survey brand: splat, amway glister, buds, pigeon, jordan, bzu bzu dll penggunaan tak perlu banyak, smear kan sahaja.

saya pakai brand momohouse