Spotting/bleeding masa mengandung

Hai mommies.. nak tanya sebelum ni sy dah scan,klu ikut last period date sy hamil 7 minggu,tp masa scan hri tu doc cakap baru 6 minggu. Jantung,rahim semua okay cuma masalah sampai sekarang spotting masih ada. Start spotting 25 hari bulan sampai skrg. Doc ada bagi ubat kuat rahim. Mommies ada pengalaman mcm ni tak sebelum ni? Lama tak spotting mcm ni akan jadi? #pleasehelp

4 Balas

Saya pun pendarahan agak lama, 3 minggu. Lepas 2 minggu tak henti, saya ambil cuti dari kerja dan bed rest seminggu. Saya juga minta doktor bagi injection dan naikkan dos ubat kuat rahim. Kerja rumah suami buat. Sis tabahkan hati ya. Sebenarnya tiada orang akan dapat jawab soalan sis berapa lama akan spotting macam ni, bergantung pada individu.

2y ago

betul..setuju..adenyh bleeding berjaya sampai bersalin..mcm saya da gugur last Friday😔