Skip consume zincofer

Hai mommies, nak tanya. Kat sini ada tak mommies yg mengalami kesukaran utk makan zincofer? Saya dah 2 malam skip makan zincofer sbb tiap kali makan mesti jadi pedih hulu hati dan loya. Takpe ke skip makan zincofer?

5 Balas

Klu rasa x serasi dgn mna2 ubat p kk minta ganti ubat yg lain, bagitau dgn dr klu tanya sni pn jwpn yg sma je akan kena bagi which is semua ubat adalah penting utk ibu dan baby dlm kndungan klu boleh jangan skip. Mcm bnyk dah tnya benda ni dekat sni awk, awk tinggal search psl ubat zincofer ni dekat post org lain. Psti jumpa jawapan yg hmpir sma

nurse suggest sy maltofer sis . alhamdulillah serasi . beli kt farmasi .sbb kk biasanya xbg maltofer. maltofer kndungan sama zincofer cuma bau dia xkuat dan rasa coklat.

1y ago

Ada kawan suggest utk minta tukar kepada maltofer. Bila saya tanya nurse, dia cakap takut maltofer tak dapat bagi sebanyak zincofer. Tapi kalau tak boleh makan zincofer tu jugak, dia akan suggest makan 4 jenis pil; folic acid, vit c dan 2 lagi tak ingat apa namanya. Skrg ni tengah memaksa diri makan juga zincofer tu.

dalam zincofer dah ada pelbagai vit dan juga folic acid untuk perkembangan/tumbesaran baby. jika rasa tidak sesuai, boleh inform nurse/doc untuk tukar ubat lain.

Ckp dgn nurse yg jaga awak, diorg akan tukar ubat..sy pun tak blh lgsg telan zincofer.. sy tukar obimin..

i tk blh mkn ubat zincofer tu,mesti muntah.dah try sblm dan slps mkn, sama je... i bnyk mkn makanan zat besi.

1y ago

Same awak . Saya sampai sedih dan takut tak makan vitamin since semua cakap vitamin sangat penting . Tula masalahnya sekarang . Bila makan lagi rasa tak sihat . Kalau stop , elok pulak tu . Saya makan je real food yg banyak zat besi , vitamin lain 😭